ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

2023

Φροντίζουμε τον Κήπο

Οι κήποι είναι τόποι ηρεμίας, επαφής μας με τη Φύση, τόποι ξεκούρασης και έμπνευσης. Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε φέτος τον Μάρτιο την ολοκλήρωση των εργασιών που χρηματοδοτήθηκαν από τον Σύλλογό μας. Ο κήπος του Μουσείου Καποδίστρια έχει αλλάξει όψη χάρη στα κλαδέματα, τους καθαρισμούς, τις νέες φυτεύσεις. Μας περιμένει όλους να τον επισκεφθούμε συμμετέχοντας στη ζωή αυτού του τόσο ιδιαίτερου κερκυραϊκού και ευρωπαϊκού συνάμα, πολιτιστικού ιδρύματος.

2021

Σειρά διαδικτυακών διαλέξεων

Θέλοντας να συμβάλλουμε στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, οι ΦΙΛΟΙ οργανώσαμε μία μικρή σειρά διαδικτυακών διαλέξεων -podcasts- που είναι διαθέσιμες από την ιστοσελίδα του Μουσείου. Σε συνεργασία με έγκριτους επιστήμονες από όλο τον κόσμο, διατίθενται πλέον στο κοινό 4 σύντομες ομιλίες που αναδεικνύουν την παρακαταθήκη, το δίκτυο και τις σκέψεις του Ιωάννη Καποδίστρια σε σχέση με την Ελληνική Επανάσταση.

2021

Στηρίζουμε τον Κήπο!

Αυτή η εκστρατεία που δρομολογήθηκε από τους Φίλους, αποσκοπεί στην κάλυψη των εξόδων που απαιτεί ο κήπος για να υποδεχτεί το κοινό του στη διάρκεια της θερινής σεζόν. Ο απώτερος στόχος μας είναι να εντάξουμε τον Κήπο του Μουσείου Καποδίστρια στο  Δίκτυο Ευρωπαϊκής Κηποτεχνικής Κληρονομιάς (https://wp.eghn.org).

2020

Σύντομος Οδηγός

Οι ΦΙΛΟΙ χρηματοδότησαν τον σχεδιασμό και την έκδοση του σύντομου οδηγού που ξεναγεί στη Μόνιμη Έκθεση. Είναι διαθέσιμος ελληνικά, αγγλικά και ρώσικα από το πωλητήριο του μουσείου. 

2019

Μουσειοσκευή

Οι ΦΙΛΟΙ χρηματοδότησαν και επέβλεψαν τον σχεδιασμό αυτής της μουσειοσκευής που δανείζεται για χρήση σε Δημοτικά και Γυμνάσια ολόκληρης της χώρας. Το υλικό της μουσειοσκευής παραπέμπει στο υλικό και τη δομή ενός αρχείου, προσκαλώντας το μαθητικό κοινό να διοργανώσει τη δική του έρευνα για να ανακαλύψει τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια. Διατίθεται επίσης στα αγγλικά και τα γαλλικά.  

2019

Το Γκαράζ

Οι ΦΙΛΟΙ χρηματοδότησαν την προετοιμασία του Φακέλου Υποβολής προκειμένου να ενταχθεί το έργο αποκατάστασης του Γκαράζ στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER II. Το έργο αυτό φιλοδοξεί να μεταμορφώσει το παλιό γκαράζ στην Κουκουρίτσα σε ένα σύγχρονο Κέντρο Πληροφόρησης και Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΙΔΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ