ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Το όραμά μας κατευθύνεται από την ειλικρινή επιθυμία να στηρίξουμε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ στην επίτευξη του διπλού του στόχου: να κατακτήσει μία ψηλή θέση στον ευρωπαϊκό χάρτη μουσείων και να συμβάλλει στην ανάδειξη ενός φυσικού καταφυγίου που διασώζει την κερκυραϊκή χλωρίδα.  

ΣΚΟΠΟΙ

Σκοποί του Συλλόγου είναι η συμπαράσταση και η υλική ενίσχυση του Μουσείου Καποδίστρια που εδρεύει στους Ευρωπούλους Κέρκυρας, για την πιο αποτελεσματική επίτευξη των σκοπών του, η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τη ζωή, το έργο και την πνευματική κληρονομία του Ιωάννη Καποδίστρια.  Επιπλέον, ως σκοπός του Συλλόγου νοείται ο εμπλουτισμός των συλλόγων του Μουσείου και η ενίσχυση της ιστορικής έρευνας σε θέματα που άπτονται της θεματικής του Μουσείου.

… Μου γράφετε, όπου κι αν βρίσκομαι, να θυμάμαι τη γενέθλιο γη και την οικογένεια. Και οι δύο ιδέες είναι τόσο ταυτισμένες με την ύπαρξή μου όσο και ο αέρας για τις ζωτικές μας λειτουργίες…”

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας το μήνυμά σας και θα επανέλθουμε…

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ;

ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗ ΔΡΑΣΗ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ

Αυτή η εκστρατεία που δρομολογήθηκε από τους Φίλους, αποσκοπεί στην κάλυψη των εξόδων που απαιτεί ο κήπος για να υποδεχτεί το κοινό του στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

EN_CAPO_GUIDE

Χρηματοδοτήσαμε την έκδοση σύντομου οδηγού της Μόνιμης Έκθεσης σε τρεις γλώσσες. Διαθέσιμος από το πωλητήριο.

ΜΟΥΣΕΙΟΣΚΕΥΗ

Μουσειοσκευη2

Επιβλέψαμε τον σχεδιασμό και την παραγωγή μιας μουσειοσκευής που εξοικειώνει μαθητές και μαθήτριες με τη ζωή, το έργο και την παρακαταθήκη του Ιωάννη Καποδίστρια.  

ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ

GARAGE

Χρηματοδοτήσαμε τη συγκρότηση του Φακέλου υποψηφιότητας για ένταξη του έργου στο LEADER II. Βοηθάμε το Μουσείο να αποκτήσει έναν χώρο εκπαιδευτικών δράσεων. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ