ο στοχος μασ

Ο Κηπος Του Μουσειου

Για πάνω από δύο αιώνες, οι πανέμορφοι κήποι του Μουσείου Καποδίστρια ενέπνευσαν και καλωσόρισαν τους επισκέπτες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχουμε την ανάγκη επαφής με τη φύση. Ο Σύλλογος Φίλων συνεχίζει τις προσπάθειές του ώστε το Μουσείο Καποδίστρια να καταφέρει να αποκαταστήσει και να αναδείξει αυτό το μνημείο της κερκυραϊκής φύσης, ένα μέρος στο οποίο μπορεί κανείς να βυθιστεί στην Ιστορία και την ομορφιά της Κέρκυρας.

Ο απώτερος στόχος μας είναι, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Μουσείου, και απευθυνόμενοι στους ειδικούς, να χρηματοδοτήσουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη ανάδειξης και αξιοποίησης του κήπου. Η προστασία του φυτικού πλούτου, η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του και η ένταξή του σε ένα δίκτυο ιστορικών κήπων θα του προσδώσει κύρος και επισκεψιμότητα. 

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να “ακούσετε” ιστορίες που τις είπε ο Κήπος, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου. 

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ;

 

Ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Καποδίστρια στηρίζεται στις δωρεές των μελών του για τη χρηματοδότηση δράσεων στον ιστορικό κήπο της Κουκουρίτσας. Κάθε συνεισφορά είναι πολύτιμη.

Donate With PayPal

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Το Μουσείο Καποδίστρια στεγάζεται σε μία από τις εξοχικές κατοικίες της οικογένειας Καποδίστρια, κοντά στο χωριό Ευρωπούλοι, στη Μέση Κέρκυρα.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Το Μουσείο στοχεύει στην αειφόρο ανάπτυξη. Προς αυτό το στόχο φροντίζει όχι μόνο τις Συλλογές του αλλά και το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται.

Δράσεις των Φίλων

Ενώστε τις δυνάμεις σας μαζί μας. Μάθετε για τις δράσεις μας και γίνετε κι εσείς υποστηρικτής του Μουσείου Καποδίστρια.

Support The Gardens

The Friends Of The Capodistrias Museum relies on donations from our patrons to maintain our prestiguous Gardens.  Your support is very much appreciated!

Help us to reach our ultimate goal which is to have this historic garden listed as the first Greek Historic Garden included on the European Route of Historic Gardens.

Donate With PayPal